Fotogalerie: Články, Knížky

/album/fotogalerie-clanky-knizky/koreni-jpg1/ /album/fotogalerie-clanky-knizky/titulka-nebudme-kys-cela-jpg2/


článek  https://www.rozhlas.cz/dvojka/jejakaje/_zprava/hana-synkova-i-zdrava-strava-se-ve-velkem-mnozstvi-stava-jedem--1261669

odkaz na fotogalerii: https://www.rozhlas.cz/dvojka/jejakaje/_galerie/1261669?type=image&pozice=1

odkaz na záznam rozhovoru pro přímý poslech: https://prehravac.rozhlas.cz/audio/2974686

odkaz na vstup do audioarchivu, odkud je možné stáhnout v mp3: https://hledani.rozhlas.cz/iradio/?p_po=100296

 

Knížka KOŘENÍ PROTI CHOŘENÍ pojednává o více než 40 druzích koření. Nad kořením se také vážně i nevážně zamýšlejí populární osobnosti – Jitka Molavcová, Květa Fialová, Pavlína Filipovská, Rudolf Křesťan…

Každý máme v kuchyni nějaké to koření - k ochucení pokrmů. Ovšem koření může zlepšit nejen chuť, ale taky vzhled či zvýšit výživnou hodnotu. A to ještě není všechno:

Koření může taky léčit.

Zdraví se dá ovlivnit i od plotny, z kuchyně. Už naše babičky měly vyzkoušeno to, co potvrzují i současné vědecké výzkumy - že třeba paprika, česnek nebo křen zpomalují růst bacilů. Některé koření zase příznivě ovlivňuje krevní oběh. Jiné uklidňuje. Desinfikuje. Ulevuje od bolesti zubů. Působí antioxidačně - jako třeba hřebíček,dobromysl, šalvěj, rozmarýn či vanilka. A tak podobně.

O tom, jaké poklady skrývají naše kořenky, se dozvíte z  knížky o koření, které léčí. Přináší praktické rady pro obyčejné matky, které ne vždy mají po ruce potřebný lék, a nebo - všechny léky už vyzkoušely a nic nezabírá.

 

 

Články viz též Fotogalerie